Candidats Gemma Balsells

Gemma Balsells

GemmaGemma Balsells i Casanovas – 9na

Lloc i data de naixement: Igualada, 14 d’agost de 1974
Adreça de correu electrònic: gemmabalsellscasanovas@gmail.com

 Formació i trajectòria professional

La seva formació s’inicia a l’Educació Infantil a les Llars d’Infants El Niu i l’Esquitx i al Centre Pre-escolar Sant Jordi, fa l’Educació General Bàsica a l’Escola Sant Josep de les Mares Escolàpies, BUP i COU  l’Institut de Batxillerat Pere Vives Vich. Paral·lelament realitza estudis musicals fins a de Cinquè de Solfeig i Teoria, Segon de Conjunt Coral i Segon de piano a l’Escola de Música d’Igualada, adscrita al Conservatori Elemental de Música de l’Escolania de Montserrat.

 S’estrena al món laboral amb un contracte de treball a temps parcial com a Auxiliar Administrativa a “La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona”. Als 21 anys acaba la Diplomatura de Mestra d’Educació Primària per l’Escola Universitària de Barcelona i inicia al seva tasca docent, a la nostra ciutat, fent substitucions en activitats extraescolars a l’Escola Sant Josep de les Mares Escolàpies, de monitora de les actvitats “Juguem en català” organitzades pel Departament de Normalització Lingüística a la Ludoteca Sant Miquel i  a l’Escola d’Estiu de l’Escola Mowgli. També fent substitucions de mestra de Formació d’Adults del curs de Graduat Escolar al Casal de Joventut de Santa Margarida de Montbui i participa com a membre de l’Equip d’Assessorament Pedagògic d’una experiència duta a terme a l’Escola Pública Canigó de Sant Just Desvern. El 1996 esdevé funcionària de carrera del Cos de Mestres en l’especialitat d’Educació Musical. Inicia la seva trajectòria com a mestra especialista de música i tutora de primària,  a l’Escola Garcia Fossas, on treballa des de fa 18 anys.

Paral·lelament a la seva tasca docent ha participat en el Seminari de Didàctica de l’Expressió Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona (1995-1998). Cursa el  Postgrau en Dansa, Art i Cultura Popular a l’Ensenyament Obligatori per l’Escola de Doctorat i de Formació Continuada de  la Universitat Autònoma de Barcelona (1998). Ha tutoritzat  professorat novell. Obté el Certificat d’Aptitud d’Anglès per l’Escola Oficial d’Idiomes. Participa en un gran nombre de cursos de formació continuada del professorat relacionats en el seu camp professional (Tecnologies de la Informació, Didàctica, Treball cooperatiu, Biblioteca Escolar…). Ha participat en diversos projectes impulsats per l’escola on treballa. Recentment participa en activitats d’Innovació Educativa en el marc del Pla d’Impuls a la Lectura i en la Biblioteca Escolar. Ha desenvolupat diversos càrrecs a l’Escola Garcia Fossas: coordinadora de cicle(97-98, 04-06), membre del Consell Escolar (04-06). Ha format part de l’Equip Directiu en les tasques de secretària(1999- 2004) i l’any 2007 va ser nomenada cap d’estudis, càrrec que continua ocupant en l’actualitat. És Membre del Patronat Garcia Fossas.

 Trajectòria cívica

Ha viscut sempre a Igualada, al barri del Poble Sec. Ha sigut cantaire de la coral infantil “Els Verdums” i  de la coral juvenil “Xalest”.  Ha  fet de voluntària en la Mostra de Teatre d’Igualada. És sòcia del Grup de Mestres de l’Anoia. Participa en diverses iniciatives socials com l’adhesió a la Campanya “Per un país de tots, l’escola en català” de SomEscola. Ha fet de voluntària de la Campanya “Ara és l’hora” de l’ANC i Òmnium Cultural.

 Trajectòria política:

Durant l’any 2014 s’ha implicat en la taula de participació de l’Equip Sectorial d’Educació d’ERC a Igualada.

 Trajectòria institucional:

Fins l’actualitat no ha desenvolupat cap càrrec com a representant electe a institucions públiques.