Candidats Josep Maria Palau

Josep Maria Palau

Josep Maria

Josep Maria Palau – Candidat a l’alcaldia

Lloc i data de naixement: Jorba, 20 de gener de 1968
Contacte: 696420848 – palauarnau@gmail.com
Perfil a LinkedIn: Josep Maria Palau i Arnau
Web personal: Articles d’opinió publicats a La Veu de l’Anoia

Formació i trajectòria professional

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgrau en Administració Pública per la Universitat Pompeu Fabra, màster en Desenvolupament Local i Regional per la Universitat de Barcelona, diploma d’Expert en Desenvolupament Local per la Organització Internacional del Treball, ha realitzat una part dels cursos del doctorat en Creació, Estratègia i Gestió d’Empreses a la Universitat Autònoma de Barcelona i un postgrau en Hisenda Autonòmica i Local: Pressupost, Comptabilitat i Control a la Universitat de Barcelona. Recentment ha iniciat els estudis del Grau en Dret a la Universitat Oberta de Catalunya.

Des de ben jove va compaginar els estudis amb el treball a l’empresa familiar El forn de Jorba, de la qual n’ha estat el màxim responsable durant sis anys. Actualment és funcionari de carrera del grup A1, cos de Tècnics d’Administració General (TAG), subescala tècnica, ha desenvolupat diverses responsabilitats a les Administracions Públiques, com a cap del Servei de Promoció Econòmica de l’ajuntament d’Igualada (1995-2007), director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya (2007-2011) i, en l’àmbit d’Hisenda de l’ajuntament d’Igualada, com a cap del Servei d’Organització, Qualitat i Control de Gestió (2011-2015), al mateix temps que Responsable de Control Intern, Extern i Auditoria Financera del Consorci Sociosanitari d’Igualada (2012-2015). Actualment treballa com a Tècnic de Secretaria i Intervenció a l’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles, en règim de comissió de serveis.

Trajectòria cívica

Ha crescut i viscut fins els 31 anys a Jorba. Actualment viu al barri de Les Flors d’Igualada. De tant en tant escriu articles d’opinió a La Veu de l’Anoia i al Regió7. És membre de diverses entitats, tant de Jorba com d’Igualada. Va ser un dels impulsors de la Penya Bon Rotllo de les Seleccions Esportives Catalanes a l’Anoia (1999), del Festival Culturaviva de cultura popular dels Països Catalans (2001) i de la Plataforma contra els privilegis monàrquics (2002). També ha fet de president d’Òmnium Cultural-Anoia entre el 1999 i el 2003, i actualment és membre de l’Associació de Veïns del Barri de Les Flors i de l’Assemblea Nacional Catalana a Igualada.

Trajectòria política

Comença la seva militància en l’esquerra independentista el 1986, col.laborant amb algunes de les organitzacions més actives en aquell moment (Moviment de Defensa de la Terra, Crida a la Solidaritat, Bloc d’Estudiants Independentistes). Ha estat militant i president de les JERC Anoia i és militant d’ERC des de 1999. Ha desenvolupat responsabilitats a les Seccions Locals de Jorba, d’Igualada i, a nivell de l’Anoia, ha fet de President de la Federació Comarcal a l’Anoia d’ERC durant el període 2008-2012. També ha estat membre les Sectorials d’Empreses d’Indústria i Serveis i d’Administracions Públiques i Justícia d’ERC, com a responsable de les Administracions Locals. Des del gener del 2012 fins a l’actualitat, forma part de l’Executiva Nacional d’ERC, com a responsable de la Federació Regional a la Catalunya Central.

Trajectòria institucional

Alcalde i Regidor d’Hisenda i Desenvolupament Econòmic de Jorba 2003-2015. Ha format part dels òrgans de govern de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.