Candidats Maria Fernández

Maria Fernández

MariaMaria Fernández i Mestres – 6a

Lloc i data de naixement: Barcelona, 4 de novembre de 1957

e-mail: mariamestres@gmail.com

 Formació i trajectòria professional:

Auxiliar Tècnica Sanitària (ATS) per l’Escola d’Infermeria de l’Hospital Comarcal d’Igualada, Promoció (1975-1978). Diplomada en Infermeria UNED (1986). Direcció d’Infermeria a ICT (1990). Atenció primària (2002). Dietètica i nutrició en geriatria a ISPA-UAB (2004). Avaluació geriàtrica integral. Organització de serveis sanitaris en centres geriàtrics a ISPA-UAB (2005). Postgrau de direcció y gestió de centres geriàtrics de l’ISPA-UAB (2006). Organització i gestió d’horaris en un centre residencial de gent gran a la Generalitat de Catalunya, Departament d’Acció Social i Ciutadania (2007).

Va treballar d’infermera a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona, a la Mútua Igualadina inicialment d’infermera i posteriorment de supervisora de planta fins al 1988. Aquest mateix any treballa al CAP de Vilanova del Camí i al CAP Sta. Margarida de Montbui. Després d’aquesta etapa, torna a la Mútua Igualadina com adjunta a la direcció d’infermeria durant un any, i 4 anys més com a directora d’infermeria d’aquest centre.
Durant la fusió de la Mútua Igualadina i l’Hospital Comarcal d’Igualada per transformar-se en la Fundació Sanitària d’Igualada (FSI), va treballar d’adjunta a la direcció d’infermeria (1994-1995) formant part al mateix temps del Patronat de la FSI, encara vigent.

 A partir de l’any 1999, després de 3 anys treballant d’infermera a Corbera de Llobregat (residència geriàtrica privada) va cursar formació d’Organització de Serveis Sanitaris en Centres Geriàtrics a l’ISPA.
Durant l’any 2005 li van encarregar, a través del Consorci Sociosanitari d’Igualada, assumir la direcció del projecte d’ampliació i reforma de la Residència geriàtrica de Sta. Coloma de Queralt. Posteriorment es va crear el Consorci Sociosanitari de Sta. Coloma de Queralt, en el qual treballa actualment com a directora. Aquesta centre compta amb 70 places residencials i 20 places de centre de dia, que són ateses amb una plantilla de 43 treballadors/es.

 Trajectòria cívica:

Nascuda a Barcelona l’any 1957, viu des de fa anys al Passeig Verdaguer d’Igualada i ha participat en diverses activitats cíviques de la ciutat.

 Trajectòria política:

Durant l’any 2013 s’ha implicat en la taula de participació i ha assumit el rol de coordinadora de l’Equip Sectorial d’Acció Social d’ERC a Igualada.

Trajectòria institucional:

Fins l’actualitat no ha desenvolupat cap càrrec com a representant electe a institucions públiques.