ERC denuncia que només hi ha 34 habitatges de lloguer social a Igualada, els mateixos des del 2015

ERC denuncia que només hi ha 34 habitatges de lloguer social a Igualada, els mateixos des del 2015

Només un 0’21% dels 15.688 habitatges d’Igualada estan destinats a lloguer social. Els republicans “denuncien” que durant aquest mandat de Castells “no s’ha avançat ni un mil·límetre” i que no s’ha creat “ni un sol habitatge de lloguer social més tot i les moltes dificultats d’accés a l’habitatge que tenen els ciutadans”

El grup municipal d’ERC a Igualada va constatar en el darrer ple municipal que hi ha “exactament els mateixos pisos de lloguer social a Igualada que en l’anterior mandat, només 34” i denuncien “el passotisme i la inacció de Marc Castells davant l’encariment dels preus del lloguer i de compra” a la ciutat. Els republicans “lamenten” que el govern municipal “giri l’esquena” a moltíssims igualadins que no poden “emancipar-se o assumir l’encariment del preu del lloguer”.

Des d’ERC apunten que “els habitatges que la ciutat pot oferir, en lloguer social són només 34. Els mateixos que quan va començar aquest mandat municipal, el juny del 2015”. I representen “només el 0,21% dels 15.688 habitatges igualadins”.

Des d’ERC també s’ha destacat que a Igualada, moltes famílies, especialment joves que es volen emancipar, gent gran amb pensions baixes, o persones amb feina precària, no estan accedint a un lloguer just. Segons el reglament de desenvolupament de la Llei del dret a l’habitatge de Catalunya, s’entén per lloguer just el lloguer l’import del qual no supera el 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Segons els republicans, la manca d’objectius, la inacció i la deixadesa per part de l’equip de govern del PDeCAT en aquesta matèria s’ha fet molt evident quan a més a més, des d’ERC i els altres partits d’esquerres del consistori, van aportar al Ple, el novembre del 2015 i el juny del 2016, programes d’actuació municipal, preparats i detallats per a ser aplicats immediatament, claus en mà, però no s’han portat a terme. Ni diagnosi d’aproximació a la necessitat d’habitatge assequible i de lloguer social, ni Pla Local d’Habitatge, ni adhesió al Fons d’habitatges de lloguer destinats a polítiques socials de la Generalitat de Catalunya, ni elaboració d’un cens municipal d’habitatges desocupats, ni programa d’intervenció en els habitatges desocupats més de dos anys en mans de bancs i grans tenidors per a mobilitzar-los cap al lloguer social.

Des d’ERC, el regidor Enric Conill ho veu com en molts altres àmbits. “El govern municipal només es preocupa del màrqueting, però no avancem ni encarem els reptes importants de ciutat, com ho és l’accés a l’habitatge a un preu assumible”. Davant d’aquesta problemàtica, Conill assegura que “Cal que l’ajuntament ho posi fàcil i ofereixi pisos de lloguer social per poder garantir el dret a l’habitatge, sobretot d’aquells col·lectius més desafavorits o amb més dificultats econòmiques, com el jovent. És inadmissible la passivitat del govern de Castells en aquest àmbit”.

Author: REDACCIÓ | ERC Igualada

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*