ERC: “El govern utilitza Airbnb com a cortina de fum per tapar les mancances en habitatge a Igualada”

ERC: “El govern utilitza Airbnb com a cortina de fum per tapar les mancances en habitatge a Igualada”

Els republicans asseguren que el govern de la ciutat en 8 anys no ha fet res en matèria d’habitatge davant l’augment de preus i la incapacitat econòmica dels joves i molts ciutadans per aconseguir un pis a preus assequibles. Proposen oferir pisos de lloguer social, apostar per la rehabilitació d’habitatges i forçar als bancs a oferir els pisos buits que tenen.

ERC Igualada considera que el govern d’Igualada utilitza l’arribada d’Airbnb com a “cortina de fum” per tapar les mancances en habitatge a Igualada que “el govern no ha afrontat”. Els republicans recorden que el preu de lloguer a la ciutat s’ha encarit un 20% en 2 anys i que cada cop és “més difícil i més car” trobar pisos de lloguer. Consideren que sobretot “els joves i els ciutadans amb més dificultats econòmiques” tenen problemes tant per emancipar-se com per accedir a pisos en unes condicions “dignes”.

Davant d’aquesta situació, el govern d’Igualada “no ha generat pisos de lloguer social durant el seu mandat, i només ha destinat 25.000€ a l’any per a rehabilitació d’habitatges, que representa el 0’041% del total del pressupost de l’ajuntament de la ciutat”, alhora que recorden que “el govern es va gastar 35.000€ al 2016 en una sola inauguració de 3 hores, més diners que en les polítiques d’habitatge de tot un any”, un fet que consideren “molt preocupant”.

Paral·lelament, a Igualada “hi ha uns 2.000 habitatges desocupats i sense cap mena d’ús, molts en mans d’entitats bancàries i de granstenidors. Falten pisos de lloguer a Igualada però està ple de pisos buits a la ciutat”, i recorden que la llei del dret a l’habitatge permet sancionar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits, tal i com ha fet Terrassa, obtenint prop de 100 pisos amb lloguer social, Manresa, augmentant en més de 50 habitatges de lloguer social, Cornellà, sancionant amb 60.000€ a granstenidors de pisos, Barcelona, miultant als bancs amb 315.000€, Sabadell, amb multes de 21.000€ i aconseguint 28 habitatges de lloguer social més, o Reus, amb sancions de 4.500€ als bancs per pisos buits.

Davant l’exemple de moltes altres ciutats similars a Igualada, ERC considera que “el govern d’Igualada té una evident manca de voluntat per oferir habitatge social” i recorden que “només hi ha 37 habitatges de lloguer social municipals a la ciutat”, una xifra “totalment insuficient” pels republicans, que es pregunten “a què espera el govern per afrontar un problema tan important com el de l’habitatge”.

Des d’ERC Igualada proposen “augmentar de manera significativa el número d’habitatges de lloguer social a la ciutat, passant de 37 a 150 en els propers anys” i asseguren que “aquest compromís és absolutament necessari per solucionar l’actual problema que tenim i sobretot per no tenir-ne més en el futur”. Proposen “apostar per la rehabilitació ja que serveix per evitar la degradació dels habitatges ja existents i també per augmentar el parc de pisos de lloguer social”. Esquerra també assegura que “s’ha de sancionar aquells bancs que tinguin pisos buits” perquè consideren “inadmissible” que hi hagi gent sense habitatge i “en canvi que els bancs en tinguin de buits. És un contrasentit que si els bancs no entenen, l’ajuntament els ha de forçar a entendre-ho”.

Author: REDACCIÓ | ERC Igualada

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*