Sectorials Joventut

Joventut

Ompliu el formulari per si voleu col·laborar en aquesta sectorial.

Gràcies!!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon

Sectorial en la que vols col·laborar

A continuació us proposem les 5 propostes que la sectorial de Joventut ha redactat per a treballar en el marc 2015-2019.

Proposta 1. Ampliació d’horaris de la biblioteca

Una de les primeres mesures que durem a terme serà l’ampliació d’horaris de la Biblioteca d’Igualada. El sistema actual no és operatiu ni útil pels joves igualadins, i és per això que volem que la Biblioteca obri cada dia, que no tanqui els migdies durant el cap de setmana i que diumenge obri tot el dia. En resum, treballarem perquè l’horari sigui, aproximadament, de 10h a 21h sense interrupcions. A més, lluitarem perquè els horaris de la biblioteca també s’adaptin a les èpoques d’exàmens, ampliant horaris d’obertura i de tancament.

Durant l’època d’exàmens també habilitarem sales d’estudis complementàries a tot Igualada, fent ús dels espais municipals que puguin assumir-ho , com per exemple els centres cívics (Fàtima, Montserrat i Centre), la biblioteca del Campus Universitari o la sala d’estudi de Cal Badia, i ampliant considerablement l’espai destinat als estudiants igualadins.

Proposta 2. Beques per a estudiants d’Igualada

El Ministerio de Educación està retallant, any rere any, les beques i ajudes pels estudiants d’estudis superiors. Això comporta que hi hagi famílies que no es puguin permetre pagar els estudis als seus fills o que passin grans penúries per poder-ho fer. Malgrat que l’Ajuntament d’Igualada no n’és el responsable, promourem des del Departament de Joventut ajudes econòmiques a aquells estudiants d’estudis superiors, de Formació Professional o graus en universitats públiques, que ho necessitin. La distribució de les beques atendrà criteris estrictament econòmics i requerirà l’acreditació que els estudiants aprovin una part de les assignatures durant el curs acadèmic en l’any que se’ls ha entregat la beca. Ara bé, s’establirà una línia específica per casos excepcionals (atur) que hagin de ser tractats amb immediatesa.

L’Ajuntament d’Igualada, amb aquestes beques, pretén acompanyar econòmicament els joves, sent una ajuda per tal que els joves igualadins puguin accedir als estudis, reduint els obstacles que comporten les desigualtats econòmiques de les famílies, assegurant que la necessitat de transport no sigui un impediment per estudiar.

Tenint en compte l’existència del centre de cicles formatius Milà i Fontanals, i després de l’obertura del nou Campus Universitari, s’ajudarà també, encara que amb menor quantitat (tiquet autobús públic urbà, per exemple) els estudiants d’Igualada que optin per estudiar els graus universitaris o cicles formatius professionals que s’ofereixen a la nostra ciutat.

Proposta 3. Carnet Jove d’Igualada, avantatges pels joves

Crearem el “Carnet Jove d’Igualada”, un carnet que podran tenir tots els joves de la ciutat i que oferirà una sèrie d’avantatges i oportunitats pel jovent de la ciutat, per a que puguin desenvolupar-se socialment, cultural i esportiva. Es basa, principalment, en dos àmbits: la cultura i el comerç local.

Amb aquest carnet els joves igualadins tindran descomptes en tot l’àmbit de la cultura a Igualada. D’aquesta manera, per exemple, l’accés al teatre (o al cinema) serà molt més assequible pels joves, sense l’existència de barreres econòmiques que els puguin impedir accedir-hi. Aquests descomptes, per exemple, seran en cursos d’idiomes, en l´Escola de Música, al Teatre de l’Ateneu i de l’Aurora, etc.

Paral·lelament, aquest Carnet Jove també pretendrà promocionar el comerç local i oferir als joves de la ciutat una sèrie d’incentius i avantatges per tal que hi facin les seves compres. Promocionar el comerç de la ciutat és la millor manera d’ajudar a l’economia i la creació de feina a Igualada. Per això considerem molt important, que els joves apostin per les botigues de la ciutat. D’aquesta manera, tots hi sortim guanyant.

Proposta 4. Rescatar la concessió a la Hispano Igualadina – Monbus

Ens comprometem a treballar per promoure el rescat de la concessió del contracte de la Generalitat amb l’Hispano Igualadina-Monbus. Tot i que reconeixem les millores en el servei, a través dels busos exprés, lamentablement, les mancances, deficiències i molèsties són moltíssimes i reiterades.

Malauradament l’Ajuntament d’Igualada no pot rescatar la concessió d’Hispano Igualadina-Monbus, sinó que és competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya. Mentre promovem que el Govern de Catalunya porti a terme aquest rescat de la concessió, motivat pels reiterats incompliments d’una mínima qualitat en el servei, farem un escrupolós seguiment d’aquests incompliments par part de l’empresa. A través de la informació continguda als plecs de condicions i al contracte de concessió, l’Ajuntament d’Igualada farà un seguiment i fiscalitzarà el servei de Monbus i deixarà constància pel procediment corresponent de qualsevol irregularitat o incompliment que realitzi l’empresa. Des d’ERC considerem una absoluta prioritat solucionar els problemes que perjudiquen a milers d’igualadins.

Proposta 5. Suport i promoció de Cal Badia

El projecte de Cal Badia, un espai de participació juvenil, tindrà plena continuïtat i ple suport. Aquest vol ser un espai per als joves i per a les entitats juvenils de la ciutat que necessiten o volen un lloc on desenvolupar les seves activitats; un local des d’on qualsevol que tingui ganes de dur a terme una activitat pugui proposar-la i tirar-la endavant.

El projecte s’ha de desenvolupar amb la força de totes les entitats i persones que hi estiguin interessades i des d’ERC es posaran tots els mitjans i recursos necessaris, com la inversió ja pressupostada de 100.000 euros, per tal d’assegurar una primera actuació de rehabilitació d’aquest nou espai.

Apostem per un espai accessible, plural, dinàmic, juvenil, cultural, de cohesió social i on poder-se desenvolupar com a persona. Cal Badia ha de ser, i serà, un espai per a tothom.